MERSİN / YENİŞEHİR - Hacı Sabancı Anadolu Lisesi

Hacı Sabancı Anadolu Lisesi

Dumlupınar Mah. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No. 461 Yenişehir/Mersin
Vizyon
HSAL olarak bölgemizde ilk sırada tercih edilen ve ülke genelinde de akademik sıralamada önde yer alan okullar arasında bulunmak için; ”Hepimiz BİRİZ, en iyisi BİZİZ.” diyoruz.
Misyon
Hacı Sabancı Anadolu Lisesi olarak biz; öğrencilerimizi, Türk Milli Eğitiminin Temel Amaç ve İlkeleri doğrultusunda sosyal, kültürel ve akademik alanda başarılı bir eğitim düzeyine getirmek, personel ve öğrencilerin kişisel ve akademik kapasitelerini geliştirmeyi sağlayarak; Atatürk ilke ve inkılaplarını özümsemiş, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, kendi ihtiyaçlarını bilen toplum içinde iyi ilişkiler kurabilen ve sorunları tanıyıp çözme yeteneğine ve sorumluluğuna sahip dünya vatandaşı gençler yetiştirmek için VARIZ.
Kütüphane Kitap Sayısı :9635
Öğretim Şekli :İkili Eğitim (2023 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle Çankaya Ortaokulu geçici bir süre için okulumuzda eğitime devam edecektir.)
Doğalgaz ve Klima
İngilizce - Almanca
Minibüs, Halk Otobüsü ve Belediye Otobüsü
Mersin MEM ve Yenişehir Kaymakamlığı arasında
İlçe Merkezinde
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Comenius " Yenilenebilir Enerji Kaynakları " ve Erasmus+ KA1 "21.yüzyıl Metotları ile Eğitim" projeleri tamamlanmış olup, yeni proje çalışmaları başarı ile tamamlanmıştır.